Clockwork finns på greenlight nu

Clockwork finns på greenlight nu

Sydney-baserade Gamesoft har lagt upp sitt debutspel för utvärdering på greenlight.

I ett pressmeddelande beskrivs Clockwork som ett “vackert och atmosfäriskt 2d-äventyr” och en “melankolisk narrativ upplevelse med utmanande tidsbaserade pussel” utlovas. Låter inte så lite som Jonathan Blows indieklassiker Braid om ni frågar mig, vilket inte nödvändigtvis innebär något negativt (men jag klarade aldrig Braid eftersom jag är dum i huvudet).

Spelet utspelas i den enorma mekaniska staden Watchtower, där en potent pest dragit fram. De sista överlevarna har funnit skydd inom metalliska väggar och “metalliska kroppar” (ja, det stod så i pressmeddelandet, månne en av de stora spindelliknande rackarna som presenteras i trailern?). Staden är uppdelad enligt social status och teknologi, de glittrande spirorna i stadens övre nivåer blänger ner på de rykande fabrikerna och elkraftverken i de industriella slumkvarteren.

Spelaren tar kontroll över den unga pojken Atto som ledsagas av sin mekaniska kompanjon Milli, som gör att Atto kan duplicera sig själv och manipulera tiden för att ta sig förbi hinder i omgivningen. Gamesoft har hittills arbetat 24 månader med spelet, och de hoppas på lansering någon gång i höst. Här är en trailer och hela tjugo skärmbilder att analysera tills ögonen blöder.

ClockWork: Steam Greenlight Announcement Trailer

ClockWork is a time-bending, puzzle-platforming adventure game coming soon on PC, Xbox One, PlayStation 4 and mobile platforms. VOTE NOW ON STEAM GREENLIGHT! http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=722177538

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts