Chime Sharp

Chime Sharp

Sätter klorna i sina spelare och vägrar släppa taget.

Jag är inte riktigt bekväm med hur spelmedia oftast använder ordet ”beroendeframkallande” som ett positivt adjektiv. Utgivarna är inte sena med att klistra citat som ”It’s so addictive!” på spelens fodral – och recensenterna är lika pigga på att erbjuda liknande formuleringar – men i verkligheten, utanför vårt lilla krypin, har ordet en väldigt negativ betydelse.

Chime Sharp är beroendeframkallande. Det är ett Tetris-doftande pusselspel byggt kring korta, snabba omgångar och en mördande svårighetsgrad. Det är fruktansvärt lätt att spela några timmar längre än man först hade tänkt, och jag skakar uppgivet på huvudet när jag märker att klockan redan är två på natten trots att det känns som att jag precis börjat.

Man skulle kunna tro att det här betyder att jag gillar spelet, men jag är ganska säker på att så inte är fallet. Varje gång jag stänger av Chime Sharp känner jag mig mestadels frustrerad och tom, och jag börjar omedelbart fantisera om vad annat jag kunde ha gjort med min tid istället för att stånga pannan blodig mot en och samma bana i timtal.

I korthet:

Vad är det?

Tetris med cool musik

Utvecklare

Ste Curran, Twistplay

Utgivare

Chilled Mouse

Web

chimesharp.com

Cirkapris

140 kr

Pegi

Ej klassificerat

Testat på

Intel Core i5 4690K, Geforce GTX 970, 8 GB RAM

CHIMESHARP (4)
Färgerna är väldigt behagliga och tar allt som oftast udden av frustrationen.

Chime Sharp är som en hallucinogen drog. Det lockar in en med löften om en grym audiovisuell upplevelse – musiken och färgerna är väldigt, väldigt bra – men håller en kvar genom att alltid lova något bättre, en ny omgång där allt slutligen lyckas, där jag får exakt de bitar jag vill ha och sammanfogar dem i så vackra mönster att jag blir tårögd. Men istället startar jag oftast om efter femton sekunder, tänker ”bara en omgång till” och vips spolas ytterligare trettio minuter ner i ett svart, bottenlöst hål.

Chime Sharp är uppföljaren till Chime, och det innehåller en rad nya spellägen. Grunderna är desamma oavsett – täck så stor areal av kartan som möjligt med Tetris-block – men de diskreta modifikationerna av regelboken är säkert till nöje för veteraner. Själv är jag mest glad över att jag inte har vänner som spelar det här, annars skulle nog leaderboard-mentaliteten ta beroendet till en helt ny nivå.

Jag kom till insikt efter 18 timmars spelande över tre dagar: jag vill inte spela Chime Sharp längre, det ger mig ingenting och jag får aldrig de där 18 timmarna tillbaka. Jag tittar runt i lägenheten och överallt ser jag former som bara väntar på att sammanfogas med varandra, bara för att spricka sönder i poängströsslande, pulserande moln.

Chime Sharp är nittiofem procent svordomar och frustration, och fem procent euforiska känslor som övertygar mig att fortsätta. Jag sätter ner foten, tar tillbaka kontrollen över mitt liv och stegar ut i solljuset. Det bästa med ett beroende är ju trots allt när det tar slut.

Chime Sharp Reviewed by on .
2.8

Utslag

56
56
Den vackra ytan döljer ett  djävulskt beroendeframkallande och mestadels frustrerande pusselspel. Prova på egen risk.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts