Capcom om Resident Evil 7-likheterna med P.T.

Capcom om Resident Evil 7-likheterna med P.T.

En av E3:s gladaste (samt rysligaste) överraskningar var Resident Evil 7: Biohazard och hur det tycks gå vandra tillbaka till skräckrötterna. Konsolspelare har redan fått bita tag i demon, men vi vet ännu inte när det är vår tur att prova på den spelbara teasern. Alltså, “playable teaser”. Helt osökt börjar jag tänka på P.T.

Likheterna med P.T. har varit oundvikliga men i en intervju med brittiska Eurogamer säger Resi7-producenten Masachika Kawata och regissören Koushi Nakanishi att de gemensamma nämnarna är en ren slump.

– När P.T. dök upp var vi redan igång med utvecklingen och blev överraskade. Jag oroas ibland över hur mina skämt tas emot men jag har hört att britter har svart humor … så, av alla, var vi mest lättade över att P.T. inte släpptes, säger Kawata och skrattar.

P.T., eller Silent Hills som det skulle heta i sin fulla form, hade liksom Resident Evil 7-demon förstapersonsperspektiv och korridorer, men Kawata menar att det bara är tillfälligheter.

– Vi använde oss redan av perspektivet innan någon såg P.T. så det var inte som att vi såg det och gjorde samma sak, säger Nakanishi. Att se P.T. och reaktionerna var ett kvitto på att vi var på väg åt rätt håll. Gällande korridorer och sådant, så hade vi det i Resident Evil 1 1996. Det handlar om att gå tillbaka till rötterna.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts