BioWare stänger sina diskussionsforum

BioWare stänger sina diskussionsforum

I ett blogginlägg meddelar BioWare att de planerar att stänga ned sina diskussionsforum så snart som den 26e augusti. Efter det kommer alla inlägg fortsätta vara tillgängliga fram till den 25e oktober så att användare kan spara innehåll de inte vill bli av med, men efter det försvinner rubbet för gott.

Forumen har varit välbesökta genom åren med över en halv miljon registrerade användare som tillsammans postat 20 miljoner inlägg om varenda spel med BioWares namn på förpackningen. Anledningen att BioWare trots detta väljer att låta dem gå i graven är att det numera finns många fler alternativ för utvecklarna och fansen att kommunicera med varandra.

– Förr var våra forum det enda sättet vi kunde prata med er direkt. De lät oss utvecklare prata med fans och gav våra spelare möjligheten att prata med varandra om våra spel, men nu när vi har sociala medier har finns det fler sätt än någonsin för oss att kommunicera. Nu kan vi resa runt världen och träffas på events som PAX och SDCC. Vi kan också dela historier och ge er en inblick i vad som sker bakom kulisserna via Facebook, Twitter, YouTube och Instagram.

Inlägget pekar också på fan-skapade communitys som dykt upp på Tumblr och Reddit som ännu anledning till varför forumen har förbrukat sin funktion. Utvecklarna spenderade mer tid på deras sociala medier och andra plattformar, vilket de upplever var orättvist gentemot de som reggat sig på forumet för att prata med dem.

Var någon av er aktiv på forumet och hur känner ni i så fall kring att det nu biter i gräset?

 

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts