Bekräftat: Evolve blir free-to-play

Bekräftat: Evolve blir free-to-play

Tidigare idag berättade vi att onlineactionspelet Evolve inte längre går att köpa på Steam. Nu har Turtle Rock valt att bekräfta den vedertagna sanningen – Evolve kommer bli gratis att spela med start ikväll. Hajpen kring spelet innan release var enorm, men ett övermått av dlc dödade till sist i stort sett all entusiasm hos spelarcommunityt. Nu vill Turtle Rock hitta tillbaka.

– Vi vill ha tillbaka magin, sade Turtle Rock-grundarna Chris Ashton och Phil Robb i ett gemensamt uttalande på spelets forum. Vi har gjort många förändringar och förbättringar i Evolve över det senaste året och vi har många fler på gång. I korthet ger vi spelet en övergripande restaurering.

– Det viktigaste av allt är att vi vill lägga det i era händer. Provspela Evolve, se vad du tycker. Vi hoppas att du gillar det. Vi gör Evolve gratis på pc, ingen betalning eller spelbox krävs.

– Betan startar den 7 juli. Det här kommer tillåta oss att hårdtesta vår nya serverinfrastruktur, och vi behöver er hjälp. Det kan hända att saker kraschar – det är vår förhoppning, för det kommer att ge oss tid att förbättra saker på vägen.

– Vi kommer att sprida ut stora revisioner, uppdateringar och features för att göra vårt spel ännu mer lättillgängligt och ta oss närmare glädjen vi såg när vi först visade upp spelet för omvärlden. Precis lika viktigt är att betan ger oss flexibiliteten och tiden vi behöver för att fixa buggar och göra spelet mer stabilt.

Turtle Rock försäkrar oss om att de inte glömt bort de som betalat för Evolve och inhandlat säsongskort.

– Alla som äger Evolve kommer ges “grundarstatus” i den nya gratisversionen, och allt innehåll du redan äger kommer hänga med till den nya versionen. Så länge vi arbetar med spelet kommer vi fortsätta visa vår uppskattning för våra gamla spelare med gåvor, belöningar och specialtillträde. Varför? För att ni trodde på spelet, precis som vi, och vi kommer aldrig att glömma det.

En nedräkning startade tidigare idag med ändstation kl 18:00 ikväll. Det känns inte vågat att anta att betan kommer dra igång exakt då. Här är en ny trailer titulerad Evolve Stage 2 där Turtle Rock pratar om deras andra chans.

Evolve Stage 2 Announcement Trailer

Overhauled on PC with new game design, gameplay mechanics, gameplay balance, and system performance, Evolve stages up into Evolve Stage 2! Later today, Evolve Stage 2 will be available to play for FREE on PC via Steam. Download Evolve Stage 2 here: http://2kgam.es/295YUMD Join the conversation about Evolve Stage 2 with Turtle Rock Studios!

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts