Bakom kulisserna hos Civilization VI

Bakom kulisserna hos Civilization VI

Hajpmaskinen kring Civilization VI snurrar vidare, och idag bjuds vi på en titt bakom kulisserna. Kinda Funny Games-profilen Greg Miller har besökt Firaxis i Maryland och ställer den brännande frågan vi alla vill ha svar på.

– Är Civilization VI det bästa spelet i serien hittills? frågade Miller.
Civilization VI bygger på allt vi gjort tidigare, svarade Ed Beach, lead designer.
– ÄR DET DET BÄSTA CIV-SPELET HITTILLS, JA ELLER NEJ!?
– Ja!

Designen av Civilization VI bygger på en intressant filosofi – 33 procent ska vara nytt, 33 procent förbättrat och 33 procent exakt som förr. Med hjälp av distrikt kommer Civilization VI tillåta byggande av mycket mer specialiserade städer, och det förändrar spelet i grunden.

De senaste veckorna har Firaxis släppt videor om ledarna Hōjō Tokimune, Kleopatra, drottning Viktoria och Teddy Roosevelt, och de är ett stort fokus för Civilization VI. De har valts för att de är stora personligheter – det nya diplomatisystemet gör att ledarnas egenheter får en reell inverkan på spelet, om du finner dig på Roosevelts tröskel kommer han inte låta dig vara i fred.

Det mest riskabla med Civilization VI är enligt utvecklarna den helt nya spelmotorn – de har slängt bort allt som fungerade så bra i föregångaren – men mödan kommer vara värt det med tanke på hur mycket frihet den nya motorn kommer ge alla moddare. Om du vill veta ännu lite mer om spelet rekommenderar vi den sex sidor långa och Sverigeexlusiva föritten i julinumret av PC Gamer.

Civilization VI släpps den 21 oktober.

CIVILIZATION VI – First Look: The Development Team – International Version (With Subtitles)

Get a first look at the key leads of the development team. SUBSCRIBE for First Looks at other civilizations, leaders, features and tips from the developers of Civilization VI: http://2kgam.es/CivilizationYT

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts