Flera hjältar i Amy Hennigs Star Wars?

Flera hjältar i Amy Hennigs Star Wars?

Sci-fi-öron spetsas när Amy Hennig för första gången talar publikt om Star Wars-spelet hon skapar tillsammans med Visceral (via Eurogamer). Emellertid verkar det som om EA håller ordentlig koll på vad hon säger – eller rättare sagt: inte säger. Hennig avslöjade nämligen inte mycket om hennes Star Wars som ska släppas 2018.

– Vi skapar en helt ny Star Wars-berättelse med nya karaktärer, och det är viktigt att vi behandlar den med vördnad. Vi vill att du känner, när du klarat spelet, att du precis sett en riktigt bra Star Wars-film, säger Hennig som med sin Uncharted-trilogi tankade många influenser från Indiana Jones.

Det finns dock stora skillnader mellan “Indy” och Luke, Leia och gänget, och det är här Hennigs ord får tyngd.

– Skillnaden mellan Star Wars och Indiana Jones är att det inte finns några sidokaraktärer, det finns medhjältar, vilket också stämmer in på vårt spel. De flyr Dödsstjärnan eftersom alla drar sitt strå till stacken. Utmaningen för oss är hur vi ska förverkliga det i gameplayet.

Det låter onekligen som om Star Wars (2018) får flera hjältar. Konceptbilder som släpptes i samma veva, med en klassiskt stjärnkryssare i bakgrunden och med ännu mer klassiska stormtroopers, hintar onekligen om sådana förutsättningar. Bilderna kan du se undertill. Vi ska dock inte räkna med att få veta mer på ett tag för efter detta framträdande går Hennig under jorden för att arbeta hårt med sin stjärnvision.

star02

star01

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts