We Happy Few når early access

We Happy Few når early access

Alla som såg Microsofts presskonferens höjde nog lite extra på ögonbrynen när We Happy Few presenterades. Det beskrivs som ett “drogtankat actionäventyr om paranoia och misstänksamhet” och utspelar sig i England under ett alternativt 1960-tal. Spelaren är en “downer”, en person som vägrar ta den obligatoriska drogen “Joy” och måste lära sig att smälta in bland den övriga befolkningen.

E3-demon bjöd på gott om obehagligheter, från kritvita stelopererade ansikten till en besynnerlig piñata-lek. Rent speltekniskt klassificeras We Happy Few som ett roguelike med stealth- och crafting-element. Nivåerna i spelet är autogenererade och man börjar om från början varje gång man dör, vilket gör det lite svårt –  i alla fall för mig –  att se hur spelet kan bibehålla samma narrativa nerv som E3-demon.

Frågorna är många men de kommer snart få svar –  We Happy Few når early access på Steam den 26 juli.

We Happy Few

Developed by Compulsion Games, “We Happy Few” is coming to Windows 10 and Xbox One this summer. In a dystopian, mod 1964 England that lost World War II, the citizens of Wellington Wells are taking a happy drug called “Joy”, and living in denial over their grim existence and a terrible past.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts