Warcraft direkt upp som etta på biotoppen

Warcraft direkt upp som etta på biotoppen

Trots att Warcraft: The Beginning ännu inte gått upp på de amerikanska biograferna och trots att en stor del av kritikerkåren plockat fram stora motorsågen (blott 24 procent gillar den enligt Rotten Tomatoes, ouch) kan vi konstatera att den fått en bra start, åtminstone i Sverige. Under premiärveckan sågs den av 84 000 och drog in 10,7 miljoner kronor. Det förde den direkt upp på biotoppens förstaplats.

Tre av de som såg filmen var  de fryntliga PC Gamer-herrarna Petersson, Bergérus och Agebro. Följer du oss på Facebook (för det gör du väl!?) har du antagligen inte missat vad de tyckte. Om inte följer här en sammanfattning av chefredaktör Thomas upplevelse:

Effekterna hoppar från bländande till halvdana, och det känns nästan lite tragiskt att det är det digitala som oftast ser bäst ut. Samtidigt är det här den första filmatiseringen av Azeroth och jag erkänner villigt att jag log då och då. Att se det mäktiga Ironforge och Stormwinds tinnar och torn är förstås mysigt. Självklart finns det fan service här, konstigt vore det annat, och man mer givetvis mer behållning av filmen om man gillar Warcraftuniversumet, men film och regissör kommer tveklöst undan med hedern i behåll. Tyvärr uteblev den riktiga WoW-faktorn (förlåt), men Warcraft är verkligen ingen ny Super Mario Bros eller Max Payne.-kalkon. Dessutom lär filmen få en fortsättning, så man kan med fördel se den som en lite trevande inledning på Blizzards saga, överförd till den vita duken.”

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts