Warcraft är den mest framgångsrika datorspelsfilmen någonsin

Warcraft är den mest framgångsrika datorspelsfilmen någonsin

Warcraft: The Beginning har blivit den mest framgångsrika långfilmsadaptionen av ett dator- eller tv-spel någonsin. Med sina 377, 6 miljoner dollar slår den Prince of Persia: Sands of Time (335 miljoner) och Tomb Raider (275 miljoner). The Angry Birds Movie rullar fortfarande på världens biografer och har hittills dragit in 327 miljoner dollar, så Universal och Legendary bör kanske inte Mulroc-gurgla av glädje riktigt än.

Det mest intressanta i sammanhanget är dock att 200 av dessa miljoner (över hälften!) kommer från Kina. Endast 37,7 miljoner dollar kommer från Blizzards hemmaplan i Nordamerika. Duncan Jones, filmens regissör, har tidigare sagt att han gärna gör en uppföljare. Om ni vill veta mer om hans tankar kring filmen föreslår vi att ni bläddrar fram till sidan 32 i juninumret av PC Gamer.

Har ni sett Warcraft på bio? Vad tycker ni i så fall? Personligen såg jag en del problem med både manus och tempo, men blev kungligt underhållen ändå. Gul’dan är så himla gulligt elak!

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts