Twitch stämmer botmakare

Twitch stämmer botmakare

Enligt våra brittiska kollegor har Twitch har lämnat in en stämningsansökan mot sju framstående skapare av bots (följarbots, chatbots, viewbots) som skapats för att utöka tittar- och följarskaran för Twitch-streamare. Twitchs Matthew DiPietro kallar i ett blogginlägg bottar för “en ihållande frustration” som skadar communityt.

Twitch har redan “tekniska lösningar” som kan upptäcka och ta bort bottar, och moderatorer undersöker och hanterar alla rapporter om möjligt fusk. Den här stämningsansökan är enligt DiPietro ännu ett lager i kampen för att skydda “Twitch-tittare och streamare från de skadliga effekterna av den här sortens illvillig aktivitet.”

Bland anklagelserna i stämningsansökan märks upphovsrättsbrott, orättvis konkurrens, bedrägeri och kontraktsbrott. Twitch är med andra ord ute efter att fullständigt krossa de här botmakarna och utrota varje spår av dem från jordens yta. Vi får väl se om de lyckas, och hur lång tid det i så fall tar innan nya aktörer tar deras plats.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts