Tungt Diablo III-namn lämnar Blizzard

Tungt Diablo III-namn lämnar Blizzard

Idag är det svårt att tänka sig men när Diablo III släpptes var det ett väldigt annorlunda spel – och enligt många sämre. Den som fick ta emot största delen av spelarnas ilska var spelets forne regissör, Jay Wilson. Sedan 2013 hade han inte längre något att göra med Diablo III och nu har han heller inget att göra med Blizzard. Eller ens spelbranschen.

– Efter tio av de bästa åren i mitt liv är det ledsamt att säga att detta blir min sista vecka på Blizzard, och i spelbranschen. Jag lämnar allt för min första passion: skrivandet. Det var vad jag gjorde när jag fick det här jobbet, och jag har alltid velat återvända en dag, skriver Wilson på Twitter.

Wilsons tid på Blizzard har inte varit utan kontroverser. Han fick ta smällen för auktionshuset där spelarna handlade för riktiga pengar. Han försvarade det först men tillstod senare att auktionshuset “skadade spelet”. Under hans senare på Blizzard jobbade han med det numera nedlagda Project Titan och hade även liten roll i Warlords of Draenor. Även om han inte skriver det gissar vi att de sista åren knappast var de bästa i hans liv.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts