Torment försenas igen – släpps inte i år

Torment försenas igen – släpps inte i år

Planen var från början att släppa Torment: Tides of Numenera i slutet av 2014. Sedan sköt InXile fram releasen några månader. Sedan till fjärde kvartalet 2015. Därefter till 2016 någon gång. Nu är det dags igen: I en uppdatering meddelar Wasteland 2-utvecklaren att Torment planerar att släppas första kvartalet 2017. Ouch.

Studiochefen Brian Fargo förklarar det hela med att spelet har vuxit till att rymma en miljon ord (“mer än bibeln”) och att översättningen av dessa tar tid. InXile har vänt sig till en icke namngiven utgivare för assistans.

– Det ser ut att handla om en process på sex månader. Vi har två vägar att välja mellan, val och konsekvens om du så vill. De av er som följt våra uppdateringar vet att vi hintat om en sen 2016-release, och vi skulle kunna cruncha och stressa fram spelet till omkring november. Men det skulle innebära att vi offrade kvalitén hos översättningen och skulle leda till ett mindre polerat spel för de närmare 100 000 som har backat det. Därför, med målet att ge alla den bästa upplevelsen, kommer Torment att släppas tidigt under första kvartalet 2017.

En positiv nyhet är att alla backare, oavsett hur lite de donerade, har tillgång till betan. Läs mer om detta på Torments Kickstartersida.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts