The Sims 4 suddar ut könsgränserna

The Sims 4 suddar ut könsgränserna

Den senaste uppdateringen till The Sims 4 gör spelet mer inkluderande än någonsin och ändrar dramatiskt create a sim-läget genom att ta bort alla könsgränser. Oavsett kön kan din sim numer ha vilken slags röst, gångstil och fysik du vill. Du kan byta kön på dina simmar när som helst och bestämma om de kan få barn med andra. Könssymbolerna är raderade och mer än 700 saker i grundspelet och expansionerna som tidigare var låsta till antingen manliga eller kvinnliga simmar är numer upplåsta till alla och envar. På Sims-bloggen förklarar teamet varför de gjort denna förändring:

– The Sims är gjort av ett mångfaldigt team med mångfaldiga spelare, och det är väldigt viktigt för oss att spelare kan vara kreativa och uttrycka sig själva genom våra spel. Vi vill vara säkra på att spelare kan skapa karaktärer de kan identifiera sig med eller relatera till genom kraftfulla verktyg som ger dem inflytande över en sims kön, ålder, etnicitet, kroppstyp och så vidare.

Under ett års tid har man jobbat med uppdateringen. Det berättar producenten Rachel Franklin för AP, och man har även haft HBTQ-organisationen GLAAD med längs vägen, som är “glada över ett Sims som faktiskt speglar världen vi lever i idag”. The Sims har alltid legat i framkant för inkluderande och redan i originalet kunde samkönade simmar flytta ihop, om än inte gifta sig med varandra. Detta har förstås ändrats liksom mycket annat.

Den nya The Sims 4-patchen är tillgänglig nu.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts