The Division-film med Jake Gyllenhaal på gång?

The Division-film med Jake Gyllenhaal på gång?

Det tisslas och tasslas i Hollywood. Enligt Variety ska firade skådisen Jake Gyllenhaal spela huvudrollen i en filmversion av The Division, och även ha en producentroll. Det låter ju inte helt otänkbart. Ett dystopiskt Manhattan är ju som gjort för film. Dessutom lär Ubisoft ha fått smak för detta i och med Assassin’s Creed som går upp på biograferna i slutet av året.

Ha också i åtanke att Gyllenhaal + Ubisoft = film är en ekvation som inte bara haft med division att göra. Prince of Persia: The Sands of Time från 2010 hade just Gyllenhaal i huvudrollen – även om det är en film vi, Ubisoft och Jack helst vill glömma. Det gäller förstås de flesta spelinfluerade filmer som någonsin har funnits. Vi vet, att klaga på sådana filmer är att sparka på den som redan ligger … död i rännstenen. Men vi gnäller bara för att vi tror att det går att göra bra filmer baserade på vår kulturform. Warcraft har inte direkt hyllats men en del, däribland vår Thomas Petersson, tycker att det är långt ifrån en kalkonrulle. Vilket i sammanhanget är ett fall framåt.

Så här såg det ut senast Gyllenhaal gjorde Ubi-film.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts