Stor e-sportsatsning på sommarens NärCon

Stor e-sportsatsning på sommarens NärCon

NärCon är en spel- och cosplayfestival som arrangeras två gånger om året. Sommarens upplaga kommer bland annat bjuda på det nordiska mästerskapet i cosplay och en matfestival med fokus på japanska rätter.

Av speciellt intresse för oss pc-spelare är vm-kvaltävlingarna i Hearthstone, Counter-Strike: Global Offensive och League of Legends. Tävlingarna är öppna för alla, och vinnarna i varje spel får resa och boende till IeSF World Championships i Jakarta, där de tävlar om totalt 54 000 dollar.

– Vi hoppas att vi får se många spelare som inte är så vana vid att spela turneringar och får sin första positiva turneringsupplevelse hos oss, säger Samuel Anlér, grundare och projektledare för NärCon Sommar i ett pressmeddelande. Senast vi hade IeSF-kval var 2012, och då hade vi rekordmånga deltagare som uppskattade både formatet och stämningen väldigt mycket!

NärCon Sommar äger rum mellan 28-31 juli på campus Valla på Linköpings universitet. Ska du dit?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts