Spelbar System Shock Remastered-demo på gång

Spelbar System Shock Remastered-demo på gång

 

Det har länge stått klart att System Shock – en av datorspelhistoriens kultigaste spel – snart kommer i tillsnofsad nyversion. Kickstartern för System Shock drar igång nästa vecka, fast då blir spelet av med det “Remastered”-suffix som det tidigare burit. Stephen Kick på Night Dive Studios berättar för Polygon att namnbytet har att göra med det faktum att projektet blivit större än man tidigare tänkt sig och att “remastered” inte längre passar.

“Vi kände att mängden passion och arbete som vi lägger på det här spelet upphöjer det ovan de förväntningar som finns på en remaster” förklarade han. “Detta är en fullfjädrad reboot av ett klassiskt spel som blir något helt nytt.”

Huruvida detta “nya” lyckas tilltala den mängd kickstarter-backare som teamet hoppas på återstår att se. Detaljerna kring kampanjen är ännu inte spikade, men en spelbar demo av System Shock ska finnas tillgänglig på Steam, Gog och Humble så fort den sjösätts. Kampanjen inleds nu på tisdag den 28 juni, klockan 20:00 svensk tid.

System Shock

About The Author

Lagom melankolisk pojkman som gillar sobert berättande och gamla saker.

Related posts