Spela som tjej i South Park: The Fractured But Whole

Spela som tjej i South Park: The Fractured But Whole

Under E3 fick vi äntligen se (mycket!) mer från South Park: The Fractured But Whole, vars hela titel jag skriver ut så fort jag får chansen. Precis som i The Stick of Truth spelar du som “the new kid”, vilken den här gången också kan vara en tjej. Det är en viktigare skillnad än du anar.

I en intervju med Entertainment Weekly berättar Matt Stone att skillnaden är mer än kosmetisk. Teamet insåg halvvägs in i förra spelet att de ville ge spelaren möjligheten men då det inte kunde vävas in i handlingen på ett snyggt sätt i efterhand (en fraktion i spelet var till exempel en tjejfraktion) fick det skjutas fram till uppföljaren. Som alla vet behandlar ju tioåriga killar i regel tjejer annorlunda, vilket självklart även gäller i South Park.

– Ska killarna inte bry sig om att du är tjej? Det verkar konstigt. De verkade ju alltid bry sig i tv-serien. Vet de helt enkelt inte? Döljer du det? Eller bryr de sig verkligen om det och behandlar dig totalt annorlunda?

Stone, Parker och teamet har således gjort så att du kommer märka skillnaderna, mer eller mindre förstås hos olika karaktärer.

– Det visade sig faktiskt kräva en del arbete. Just nu spelar jag The Division – vilket inte bara är något jag säger för att det är ett Ubisoftspel. Jag har skapat min karaktär så att den ser ut som min fru, för att jag tyckte det skulle vara roligt att springa runt i New York och skjuta folk samtidigt som jag ser ut som min fru. Spelet behandlar dig dock inte annorlunda. Killarna skjuter fortfarande dig. Spelet reagerar på det stora hela inte särskilt annorlunda. Det är okej för den sortens spel. Vår resa har varit rolig att ta sig igenom. Vi skapade något som vi från början bara trodde var ett roligt inslag. Du är en tjej! Men nu kommer de behandla dig annorlunda.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts