Skyrim Special Edition är 64 bit

Skyrim Special Edition är 64 bit

Igår skrev vi om de visuella skillnaderna mellan originalutgåvan av The Elder Scrolls V: Skyrim och den kommande Special Edition. Men kaninhålet är djupare än så, Skyrim Special Edition kommer vara byggt för 64 bit-arkitekturen istället för originalets 32. Detta låser upp en hel del nya möjligheter för spelets moddare.

32 bit-arkitekturen har länge agerat flaskhals inom mjukvaruutveckling då den begränsar mängden tillgängligt minne. 32 bit-program kan endast använda 4 GB RAM, och en del av det reserveras för operativsystemet. Originalversionen av Skyrim kraschar när den använder över 3,1 GB RAM, och därför begränsas exempelvis storleken på texturer som hobbymakare kan ladda in i spelet.

64 bit höjer RAM-begränsningen dramatiskt (den teoretiska gränsen ligger någonstans kring 16,8 miljoner terabyte) så moddare kommer få helt nya möjligheter i och med Skyrim Special Edition. Sparfiler och moddar “borde” kunna överflyttas från det gamla spelet enligt Bethesdas Todd Howard, vilket är goda nyheter för de av er som håller era gamla karaktärer kära.

Skyrim Special Edition släpps den 28 oktober.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts