Se det första Tomb Raider i pre-alpha

Se det första Tomb Raider i pre-alpha

Minns ni första gången ni spelade ett Tomb Raider?

Jag minns. Byn hade precis fått en ny datorbutik, och i egenskap av liten knatte som just kommit in i puberteten blev jag oerhört fascinerad av det allra första spelets omslag. Föräldrarnas plånbok åkte fram, och Laras spetsiga pyramidbröst väckte mycket diskussion och fånstirrande på det efterföljande födelsedagskalaset.

Tomb Raider fyller 20 år den 25 oktober, och internet har börjat fira i förtid. En intressant video från pre-alpha-stadiet av originalet har laddats upp på Youtube. Flera intressanta detaljer går att upptäcka, såsom Laras fläta (sköts upp till det andra spelet på grund av att den använde för många polygoner) och ett friare kamerasystem som kapades från det färdiga spelet. Lara kunde också hoppa mycket längre på den här tiden och skjuta flera fiender samtidigt (ännu en sak som introducerades i senare spel).

Viket är ditt favoritminne från serien?

Tomb Raider Pre Alpha Footage (1996)

Pre-Alpha version of the original Tomb Raider preserved by fansite Planet Lara. From the Webmaster: “This is the pre-alpha build of the original Tomb Raider. It’s not a level as such, rather a collection of vast chambers and chasms styled in what would later become the Vilcabamba level textures.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts