Road Redemption får releasedatum

Road Redemption får releasedatum

Minns ni det våldsamma motorcykelspelet Road Rash? Jag minns Road Rash. Det var någon gång under 90-talets senare halva som jag fick hem en demo-cd från den lokala datorbutiken. Jag minns inte längre några andra spel från skivan, men jag minns Road Rash med värme.

Eftersom Electronic Arts vägrar göra ett nytt spel i serien tog Pixel Dash Studios och EQ Games saken i egna händer. Road Redemption fick en Kickstarter-kampanj 2013, och uppfyllde målet på 160 000 dollar med nöd och näppe. Sedan dess har saker gått framåt, spelet lanserades på Early Access i september 2014, och har i nuläget ett väldigt positivt omdöme. Nu har vi även fått ett officiellt releasedatum för den färdiga versionen – Road Redemption släpps den 15 oktober.

Spelet lanseras endast till pc, Mac och Linux till att börja med (Playstation 4- och Xbox One-versionerna kommer i början av nästa år). Playstation 3- och Xbox 360-versionerna har blivit uppskjutna på obestämd tid, och Wii U-versionen ligger i vågskålen. Utvecklaren Ian Fisch förklarar varför.

– Vi har sett kickstartade spel som Armikrog och Mighty No. 9 lanseras innan de var klara och jag tror inte någon blir glad av det, säger han åt Eurogamer.  Releasen av Mighty No. 9 visar att ett potentiellt suveränt spel kan dras ner av att släppas på alltför många plattformar. Genom att fokusera på pc, Mac, Linux och Playstation 4 och Xbox One kan vi optimera spelets fysik, ai och grafik utan att hållas tillbaka av mindre kapabla maskiner.

Har du redan provat Road Redemption? Vad tycker du om det i så fall?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts