Resident Evil 7 återvänder till skräcken

Resident Evil 7 återvänder till skräcken

Efter att Resident Evil spenderat det senaste årtioendet med att successivt röra sig mot renodlad action var det många av oss som blev glatt överraskade när Resident Evil 7: Biohazard presenterades på E3, ackompanjerad av en synnerligen ruggig trailer som indikerade att serien återigen bejakade sitt skräckinjagande förflutna.

Resident Evil 7 biohazard TAPE-1 “Desolation”

Fear comes home again when Resident Evil 7 biohazard releases on PlayStation 4 (full gameplay experience also available via the included PlayStation VR Mode), Xbox One, and PC on January 24, 2017. Download the exclusive PlayStation Plus demo now for PS4! http://bit.ly/RE7e3 ‘Like’ on Facebook http://www.facebook.com/residentevil Follow on Twitter http://twitter.com/#!/RE_games

Samma dag som det klippet visade upp släppte Capcom en spelbar teaser för spelet, Resident Evil 7: Beginning Hour, till Playstation 4. Videogamer.com kunde senare bekräfta att spelet även kommer att släppas till pc samtidigt som till konsolerna, den 24e januari nästa år. Sedan dess har vi lärt oss att spelet kommer att vara VR-kompatibelt, utspela sig helt i förstapersons-perspektiv och blanda demons utforskande och stealth med action-sekvenser.

Nu kan vi lära oss ännu mer om vad den här återgången till skräcken innebär och hur den kom till. I en lång och mycket läsvärd intervju med Gamespot talar spelets regissör Masachika Kawata bland annat om varför Capcom valde att återvända till seriens ursprung:

– Våra konsumenter har varit väldigt tydligt och väldigt passionerat om att de vill se en återgång till skräcken. Det är också uppfriskande från ett kreativt perspektivt och när spelet är mer fokuserat blir det enklare för oss att utveckla något som är mer användarvändligt och lätt att förstå.

Kawata berättar även att spelet kommer att platsa in i seriens långa, förvirrade universum men utöver existens av de klassiska helande örterna vill han för tillfället inte gå in på detaljer.

Som om det inte var nog att återfå hoppet har VG24/7.com avslöjat att spelet skrivs av ingen mindre än Richard Pearsey som därmed blir den första västerlänningen att skriva ett Resident Evil-spel. Pearsey är mest känd för att ligga bakom det mycket kritikerhyllade Spec Ops: The Line som framför allt prisades för sin gripande och genuint moraliskt gråa narrativ, men han har även arbetat med F.E.A.R-spelen. Det ska verkligen bli intressant att se vad han göra med Residents skruvade historia.

Med tanke på hur länge sedan det var serien verkligen levererade känns det toppen att faktiskt kunna se fram emot ett nytt Resident Evil med hopp i hjärtat. Jag väljer att ignorera hur det gick förra gången ett klassiskt skräckspel var på väg att göra en ordentlig comeback.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts