Resident Evil 7 är ingen omstart av serien

Resident Evil 7 är ingen omstart av serien

När Resident Evil 7 avtäcktes under årets E3 var vi många som tog för givet att det var en reboot av serien. Capcom vore inte de första som startade om från noll, och med tanke på den mellanmjölkiga soppan som var Resident Evil 6 skulle teamet vara förlåtet. I en intervju på Capcomsajten förklarar spelets regissör, Koshi Nakanishi, emellertid att så icke är fallet.

– Det är ingen reboot och vi kastar inte bort seriens berättelse. Det är nästa numrerade del och det är en uppföljare till de andra spelen. Efter att jag sagt detta och du testat demon kanske du säger “Verkligen!?”, för det ser inte ut att vara så, men tro mig. Vi måste ha lite mysterium i survival horror-genren, så vi försöker få dig att undra när du spelar det hur det kan vara besläktat med de andra spelen. Det är en del av lockelsen.

Vi vet att sjuan återvänder till skräcken. Producenten Masachika Kawata säger också att “det inte kommer att finnas några quick time events i Resident Evil 7“. Han tillägger att nog många kommer dra en lättnadens suck över detta. Vi tillägger att han har rätt. Spelet släpps i januari nästa år.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts