Resi 2-regissören tjatade på Capcom om en remake

Resi 2-regissören tjatade på Capcom om en remake

I nådens år 1998 släpptes Resident Evil 2 och sedan originalet fick en ljuvligt vacker remake (2002) har fansen tjatat och tjatat på Capcom om att få se en liknande nyversion av Resident Evil 2 (som, om vi ska vara ärliga, är det bättre spelet). Dock har fansen inte varit de enda som tjatat. Spelets ursprungliga regissör Hideki Kamiya berättar för Polygon att han tjatat på Capcom under lång tid. När Kamiya har träffat Jun Takeuchi, hans vän och gammal Resident Evil-kollega, har han tagit upp ämnet.

– Privat går jag ut och tar en drink med Jun Takeuchi ganska ofta. Varje gång vi träffas tjatar jag på honom: “Ni kommer att göra remaken, va? Ni kommer att göra remaken, va? Ni kommer att göra remaken, va?” Och han har svarat: “Nej, vi är upptagna med andra spel”.

Skam den som ger sig. Remaken är på gång. Kamiya, som lämnade Capcom för Platinum Games, är inte direkt inblandad men hintar om vem som regisserar remaken.

– Det är faktiskt någon som började på Capcom samma år som jag. Vi jobbade nära varandra med Resident Evil. När vi började arbeta på Resident Evil 2 jobbade han dock på Mega Man Legends, vilket enligt Polygon låter som Kazunori Kadoi, men vi får se.

Kamiya är bara glad över att remaken äntligen blir av.

– Som efan av spelet, och inte bara som någon som gjorde det, är jag väldigt glad över att de lyssnade på mig. På oss.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts