Play Anywhere – den officiella listan

Play Anywhere – den officiella listan

De senaste dagarna har jag skrivit orden Play Anywhere fler gånger än jag trodde var möjligt. Det rör sig, givetvis, om det nya initiativet som förenar Microsofts förstapartsspel på Windows 10 och Xbox One – om du köper spelet på Windows 10 får du Xbox One-versionen gratis, och vice versa. Alla spelen kommer också lagra sparfiler i molnet, så om du börjar spela på Windows 10 men vill fortsätta på Xbox One är det inga problem. Flera (men inte alla) av titlarna kommer också tillåta onlinematcher där Xbox- och pc-spelare deltar samtidigt.

Microsoft har nu öppnat en officiell sida för Play Anywhere, och där kan vi läsa mestadels gammal eller vedertagen information. Play Anywhere kommer inte med någon extrakostnad (det kommer inte kräva Xbox Live Gold med andra ord), alla spel som ingår i programmet kommer förses med en Play Anywhere-ikon i onlinebutikerna, man kan inte vara inloggad på Xbox One och Windows 10 samtidigt och achievements, dlc-rättigheter och betalda season pass delas över båda plattformarna.

Vi får också reda på att Play Anywhere enbart gäller för digitala spelköp (eller nedladdningskoder som inhandlas via deltagande affärer). Jag antar att det är dags för mig att sluta köpa fysiska Xbox One-spel. Inte för att samlingen hade hunnit bli särskilt stor, men ändå.

Slutligen välsignas vi äntligen med en lista över exakt vilka spel som ingår i programmet just nu.

 • Gears of War 4
 • Forza Horizon 3
 • Recore
 • Sea of Thieves
 • Halo Wars 2
 • Scalebound
 • Killer Instinct Season 3
 • State of Decay 2
 • Ark: Survival Evolved
 • Cuphead
 • We Happy Few
 • Crackdown 3

Just det, Dead Rising 4 saknas fortfarande från den här listan, trots Microsofts starka band med titeln.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts