Planetside och Legends of Norrath stängs ner

Planetside och Legends of Norrath stängs ner

Planetside var ett av de tidigaste exemplen på förstapersonssjkutare i massiv skala. Det utvecklades av Sony Online Entertainment och släpptes redan 2003. Spelet hade en prenumerationsbaserad affärsmodell fram till 2014 då det blev free to play. 2015 såldes studion och bytte namn till Daybreak Game Company. Nu, nära 15 år senare, är Plantesides saga all. Planetside 2 lever dock vidare och gjorde konsoldebut på Playstation 4 så sent som i fjol.

– Den första juli kommer vi stänga ner Planetside-servern, skriver Daybreak på deras hemsida. Planetside har en väldigt viktig plats i Daybreak Games historia, och en speciell plats i hjärtat hos de som arbetar på dess uppföljare. Fastän vi har drivit spelet gratis sedan 2014 måste vi tyvärr stänga ner tjänsten på grund av utvecklande affärsbehov och tekniska krav. Vi hoppas att ni tar tillfället i akt och njuter av den tid ni har kvar tillsammans i spelet, och hjälper oss ge Planetside det avsked spelet förtjänar.

Daybreaks sorgsna nyheter tar tyvärr inte slut där. Studion har även berättat att Everquest-kortspelet Legends of Norrath kommer stängas ner inom kort.

– Legends of Norrath har inte haft ett aktivt utvecklingsteam på ett bra tag, skriver studion på deras officiella forum. I företagets och spelarnas bästa intresse har vi fattat det svåra beslutet att stänga ner servrarna på onsdagen den 17 augusti 2016.

Försäljningen av booster packs och det månatliga All Access-medlemskapet kommer upphöra måndagen den 18 juli. Legends of Norrath debuterade 2007 och är en del av den oerhört seglivade Everquest-följetongen. Det första Everquest släpptes redan 1999, och anses av många vara den främsta inspirationskällan för World of Warcraft. Everquest spelas fortfarande, det har fått hela 22 expansioner varav den senaste släpptes i november i fjol. Everquest 2 släpptes 2004, och även det har alldeles nyligen fått en expansion (den femtonde i ordningen).

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts