De bästa klippen på Steams sommarrea

De bästa klippen på Steams sommarrea

Med bara några dagar kvar på Steam-rean (den slutar 4 juli) så har vi satt ihop en lista med några riktiga klipp på bra spel. Om du inte redan länsat plånboken så är det bara att välja och vraka bland de här juvelerna.

Av PC Gamer-redaktionen

Dark Souls

Reapris: 4,99€ (75% rea)

Det första Dark Souls har reats ut ett antal gånger vid det här laget, men om du ändå inte äger det ännu så passar vi på att påminna dig om att skaffa det. Uppföljarna har inte till fullo lyckats matcha originalets metroidvania-värld, med mängder av genvägar och hemligheter att upptäcka i din egen takt. Var dock beredd på att dö om du viker av för mycket från den givna stigen. Eller förresten, var beredd på att dö oavsett. Det är ett svårt spel, men framförallt extremt tillfredsställande att utforska.

Psychonauts

Reapris: 0,99€ (90% rea)

Psychonauts kom ut för elva år sedan, och äntligen är en crowdfundad uppföljare på väg. Låt oss vara uppriktiga: det här spelet är värt mycket mer än en tia. Om du aldrig testat det och är nyfiken på varför alla är så uppspelta över uppföljaren så är detta ett utmärkt tillfälle att ta reda på det.

The Witcher 3

Reapris: 24,99€ (50% rea)

Det bästa rollspelet 2015. Kanske hela decenniets bästa rollspel. Om du inte har spelat igenom fjolårets främsta singleplayer-upplevelse så har du ett massivt äventyr framför dig för halva priset. Se till att inte missa ”Fool’s Gold”-sidouppdraget – och glöm inte att tacka oss senare.

alien isolation

Alien: Isolation

Reapris: 12,49€ (75% rea)

Alien Isolation är inte bara ett utmärkt skräckspel – det är ett fantastiskt Alien-spel också. Sevastopol är en intrikat labyrint av 70-talsfuturism där det gröna ljuset från gamla CRT-skärmar lyser upp korridorerna, och kassettband ligger strösslade här och var. Allt medan ett av spelhistoriens mest oförutsägbara monster jagar dig.

Alan Wake / Alan Wake’s American Nightmare

Reapris: 5,59€ (80% rea)

Remedy kanaliserade film noir med Max Payne, och i Alan Wake tar de sig an b-skräck med lika stor framgång. Alan Wakes episodiska struktur och stillsamma skogsmiljöer banade väg för en kusligt underhållande resa genom en författares trasiga psyke, och hans kamp för att besegra mörkret. Det är popcornskräck som passar perfekt för sena sommarnätter.

Lethal League

Reapris: 4,07€ (60% rea)

Om Pong var en anime så skulle den se ut som Lethal League. Spelarna studsar runt i en arena och försöker med racketar förvandla bollen till sin färg, och därmed göra den dödlig för motspelarna. Upprepade träffar får bollen att åka snabbare, till sist så fort att det inte går att följa den. Det kommer få dig att skrika av ilska, gråta och falla ner på knä när du förlorar. Precis som i en anime.

Super Hexagon

Reapris: 1.01€ (66% rea)

Super Hexagon är svårt att förklara, även när du ser det i rörelse. Du roterar en liten triangel genom en labyrint av ändlöst anfallande mönster – allt medan ljuset blinkar och musiken intensivt dundrar på. Det är extremt svårt och lär nog väcka mer ilska än eufori, men att slå sitt high score med en nanosekund gör all smärta värd besväret.

The Swapper

Reapris: 2,79€ (80% rea)

Vi är inte helt säkra på hur stor publiken är för en mix av existentiell ångest och pussel, men det är vad The Swapper har att bjuda på. Det är en sidoscrollande metroidvania-plattformare där du löser komplexa pussel med hjälp av en manick som skapar kloner av dig själv. Rör dig mellan nya kroppar, döda dina gamla och förlora förståndet på kuppen.

Divinity: Original Sin – Enhanced Edition

Reapris: 19,99€ (50% rea)

Divinity: Original Sin fick sig en rejäl ansiktslyftning förra året i form av Enhanced Edition, och halva priset är den största rea vi sett sedan dess. Divinity är en fenomenal variant av det klassiska isometriska rollspelskonceptet vi lärde oss älska på 90-talet.

Braid

Reapris: 2,54€ (83% rea)

Jonathan Blow släppte nyligen sitt nya pusselspel The Witness, och lägligt nog är nu priset på hans charmerande pusselplattformare från 2009 nere under 30 kronor. Det är mycket spel för pengarna, inte minst tack vare alla hemligheter som väntar på att upptäckas genom hela spelet.

Darkest Dungeon

Reapris: 13,79€ (40% rea)

Ett själakrossande roguelike-rollspel med fantastiskt helgjuten estetik som matchar dess mörka tematik. Bygg upp ett team av hårdnackade legosoldater och se dem gå under tack vare galenskap, sjukdomar och hjärnblödningsframkallande kritiska träffar. Ett av de bästa spel vi fått tack vare Kickstarter eller early access.

Prison Architect

Reapris: 6,99€ (75% rea)

Gruvligt underhållande, eller kanske snarare underhållande gruvligt. Den här byggsimulatorn har en unik twist – ingen av dina små invånare vill vara i dina byggnationer. Du kan nu plocka upp den här uppslukande spelupplevelsen för en spottstyver. Gör det.

Arma 3

Reapris: 17,49€ (50% rea)

Om du väntat på en stor uppdatering innan du dyker ner i den realistiska krigsvärlden som Arma 3 målar upp så är det dags att slå till nu. Arma 3 Apex, spelets första expansion, släpps 11 juli, och finns tillgänglig för förhandsbokning för 20% av priset just nu.

Rocket League

Reapris: 11,99€ (40% rea)

Det är billigt redan vid sitt fullpris. Nu är dessutom 2015 års bästa multiplayerspel nedsatt med 40%. Sex månader efter releasen är det fortfarande hett, och ett av de tio mest spelade på Steam. Allt DLC är på rea också.

Invisible, Inc.

Reapris: 6,70€ (66% rea)

Är du ute efter taktiska, turordningsbaserade strider – och gott om stil – så behöver du inte titta längre än till 2015 års Invisible, Inc. Det är komplext, utmanande och belönande. Och kostar nu mindre än halva priset.

Doom

Reapris: 35,99€ (40% rea)

Ditt uppdrag är enkelt – stäng portalen till helvetet och döda varenda jävla demon du ser. Doom återvänder till snabbt, akrobatiskt skjutande som prioriterar underhållning före allt annat. Resultatet är en actionkomedi där ostiga varianter av original-Dooms helvetesarmé sköljer över dig, och dör, i hundratal när du rusar runt i arenor fulla av power-ups, hemligheter och studsplattor som tagna rakt ur Quake. Det är fånigt underhållande.

Transistor

Reapris: 4,74€ (75% rea)

Ett läckert cyberpunk-actionrollspel från utvecklarna bakom läckra fantasy-sagan Bastion. Spela för den fantastiska musiken och atmosfären, och spela om New Game+ för att se stridssystemet utveckla sig till en galen uppsättning av färdighetskombinationer.

Crypt of the Necrodancer

Reapris: 3,74€ (75% rea)

En klassisk turordningsbaserad roguelike-grottkravlare – som ställer genrens försiktiga tempo på ända genom att göra det rytmbaserat. Rör dig i takt med beatet och lär dig att besegra fiender genom att lyssna och följa rytmerna. Det riktigt jävla coolt.

Burnout Paradise

Reapris: 2,49€ (75% rea)

Helt enkelt ett av de bästa racingspelen någonsin, med perfekt arkadfysik och tre distinkta biltyper (för fart, stunts och aggressivitet) att utforska en enorm, öppen värld i.

The Stanley Parable

Reapris: 2,39€ (80% rea)

Det var i just det ögonblicket som Stanley blev en dryg tjuga på Steam. Det var inte som att det aldrig hade hänt förut. Han var stolt över sin rea-förmåga. Men Stanley kände sig vilsen och ensam efter att ha övergivits av sina föräldrar, som nu arbetade på andra projekt, och längtade mer än någonsin efter att folk skulle spela hans spel.

Door Kickers

Reapris: 2.84€ (85% rea)

Det här är en dörr du verkligen borde sparka in. Det här taktiska pusselspelet från Killhouse Games är fantastiskt, härligt svårt – och med 85% rea kan du också leka tjuv och polis till ett lägre pris än någonsin.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts