Nytt om Syberia 3

Nytt om Syberia 3

Benoît Sokal är en belgisk serietidningstecknare. Han är också, givetvis, en smått legendarisk äventyrsspelsmakare. Han debuterade med Amerzone 1999, innan han fortsatte med Syberia (2002) och Syberia 2 (2004). Över tio år senare är det äntligen dags för Syberia 3.

Den här gången samarbetar Sokal med sonen Hugo. Tillsammans har de under många år arbetat med scenariot för Syberia 3. Den meriterade Inon Zur återvänder som kompositör – Syberia 3 blir den senaste titeln på en dignande cv som redan inkluderar spel som Fallout 4, Dragon Age och Prince of Persia.

Kate Walker återvänder som huvudperson. När spelet börjar är hon medvetslös men plockas upp av folkstammen Youkol, som även var med i Syberia 2. Fokus ligger på att modernisera konceptet – den här gången är spelet gjort i full 3d – och sovjetiska reliker agerar stor inspirationskälla.

Syberia 3 kommer att släppas den 1 december 2016. Här är en ny trailer.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts