Nytt Call of Cthulhu på gång

Nytt Call of Cthulhu på gång

Igår avslöjade Cyanide Studio och Focus Home Interactive Styx: Shards of Darkness. Idag pratar duon om Call of Cthulhu.

Spelet baseras på Chaosiums penna-och-papper-rollspel, som i sin tur baseras på H.P. Lovecrafts världsberömda berättelser. Call of Cthulhu är ett rollspel med tunga inslag av undersökning, psykologisk skräck och stealthmekanik.

Spelaren tar rollen som Edward Pierce, en privatdetektiv från 1920-talets Boston. Han undersöker det tragiska dödsfallet av Sarah Hawkins med familj. Han reser till familjens herrgård på Darkwater Island för att finna sanningen.

Spelet utlovar en skrämmande värld som spelarna måste utforska och undersöka medan den uråldriga guden Cthulhu förbereder sitt uppvaknande. Det klassiska Lovecraft-vansinnet kommer vara en del av spelmekaniken, och spelaren kan inte vara säker på vad som är på riktigt och vad som endast finns i Edward Pierces huvud.

Call of Cthulhu kommer att släppas under 2017. Skärmskott och trailer nedan.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts