Nya musou-spelet är Berserk

Nya musou-spelet är Berserk

För en vecka sedan skrev vi om att Koei Tecmo och Omega Force skulle avslöja ett nytt spel på E3. Det visade sig vara Berserk (arbetstitel) baserat på Kentaro Miuras legendariska manga med samma namn. Den japanska arbetstiteln är Berserk Musou, så det är inte alltför vågat att anta att spelet kommer att ha väldigt mycket gemensamt med Omega Forces Dynasty Warriors-serie.

Berserk handlar om enmannaarmén Guts, och därför känns musou-genren väldigt passande (under en strid i mangan dödar han 100 soldater på egen hand). Berättelsen utspelar sig i en mörk fantasyvärld inspirerad av det medeltida Europa, och har ofta påståtts vara Dark Souls-seriens största inspirationsskälla. Mangan blev en animeserie 1997 (högst rekommenderad) och en animerad filmtrilogi under 2012 och 2013 (något mindre rekommenderad). Animeseriens uppföljare har premiär nu i sommar, så Berserk känns rätt hett just nu.

I slutet av premiärtrailern skymtas en Steam-logo, så spelet kommer lanseras på Valves onlinebutik precis som så många andra av senare års musou-spel. Vi har tills vidare inget datum, men trailern avslutas med orden “coming soon”.

BERSERK [Working title]:Trailer

Omega Force’s new project unveiled: the collaboration of the landmark dark fantasy manga series Berserk and Koei Tecmo’s Warriors series! The intense world and frenzied story will unfold for the most lethal Warriors game! PS4/PS Vita/Steam Official Web Site:http://www.koeitecmoamerica.com/berserk/

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts