Ny vr-studio i Stockholm

Ny vr-studio i Stockholm

Den nya Stockholmsbaserade studion Fast Travel Games har väldigt namnkunnig personal bakom sig. Grundartrion består av Oskar Burman (tidigare Sverigechef för Rovio), Kristoffer Benjaminsson (tidigare teknikchef på Electronic Arts teknikstudio Frortbite Labs) och Erik Odeldahl (tidigare designchef på Dice och ansvarig för Mirror’s Edge). Fast Travel Games ska exklusivt fokusera på utveckling av spel för vr.

– Vi har ett antal koncept som vi tittar på, säger Oskar Burman i en intervju med Di Digital. Vi pratar om två kärnvärden: det ena är storytelling, det andra är socialt. Vi vill skapa rika spelvärldar, men inte nödvändigtvis i form av linjära berättelser. Alla har en story om hur de upplevde första natten i Minecraft, men den storyn är unik för var och en.

Studion backas av rådgivare från i stort sett hela Spelsverige. Personer från Paradox, Mojang, Avalanche och den svenska grenen av Microsoft är alla inblandade. Oskar Burman tror att branschen står inför stora förändringar.

– Om du frågar mig vilka spelutvecklare som kommer vara stora om tio år så tror jag att det kommer vara helt nya bolag. Jag tror inte det kommer vara någon av de traditionella spelarna. Precis som det inte är de traditionella spelarna som är stora på mobilt idag.

Alla tre grundarna har varit mer eller mindre inblandade i Battlefield-serien genom åren, men Fast Travel Games siktar på att göra spel för alla.

– Alla vi grundare delar lite Battlefield-historia, så det är klart vi kommer att ta med oss saker därifrån. Men vi tänker oss inte att det ska bli våldsamt utan vill hålla det familjevänligt.

Virtual reality är fortfarande något av ett outforskat territorium, och branschen väntar på de första riktiga pionjärerna. Kommer Fast Travel Games vara en av dem?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts