No Man’s Sky får fortsätta heta No Man’s Sky efter en tre år lång “hemlig, dum” juridisk strid

No Man’s Sky får fortsätta heta No Man’s Sky efter en tre år lång “hemlig, dum” juridisk strid

Sean Murray, VD för Hello Games, har via sin Twitter meddelat att företaget har spenderat de senastre tre åren i en juridisk strid mot det brittiska företaget Sky TV angående namnet på deras mycket efterlängtade No Man’s Sky. Uppenbarligen kom parterna till slut överens om att Hello Games rymdäventyr får behålla sitt namn.

Sky TV är ett brittiskt tv-företag som bland annat äger kanalerna Sky One och Sky News, och i sin tur kontrolleras av den Rupert Murdoch-ägda mediekoncernen News Corporation. De har tidigare framgångsrikt försvarat sitt varumärke (alltså, ordet “Sky”) när de fick Microsoft att byta namn på sin molnlagringstjänst SkyDrive till OneDrive, så att Hello Games fick behålla de tre värdefulla bokstäverna måste klassas som en mindre triumf.

De goda nyheterna lär komma i precis rätt tid för Murray och hans team, efter att de nyligen tvingades försena No Man’s Sky med sex veckor, varpå de fick utstå en serie hot och trakasserier. Huruvida den förseningen hade något att göra med de här legala bryderierna framgår inte av historien, och inte heller vad spelet hade kallats om Sky TV hade fått som de ville. Kom gärna med alternativa namnförslag i kommenterarna.

No Man’s Sky släpps den 10e augusti.

About The Author

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Related posts