Nio minuter System Shock

Nio minuter System Shock

Uppdatering: Kickstarter-kampanjen har börjat nu och hittas här. Den spelbara demon är tillgänglig för alla och kan laddas ner från Steam, GOG eller Humble Store.

Original: Imorgon kommer Kickstarter-kampanjen för System Shock dra igång. Det rör sig om en nyversion av det klassiska actionrollspelet från 1994. Inledningsvis kallades projektet för System Shock Remastered, men Stephen Kick, vd på Night Dive Studios, menar att spelet blivit så omfattande att det gamla namnet skulle varit missvisande.

–  Vi kände att passionen och resurserna som vi investerar i det här spelet vida överträffar de förväntningar folk normalt har på en remaster, sade han åt Polygon förra veckan. Det här är en fullfjädrad reboot som gör något nytt av ett klassiskt spel.

Nu har Polygon även fått chansen att prova spelet, och de har lagt upp en nio minuter lång video. Videon visar med all önskvärd tydlighet att ambitionerna är enorma, och den mysiga sci-fi-skräcken gör närvaroanmälan direkt. Vi får även prov på gammaldags, men uppgraderad, inventory-hantering och strider med både närstrids- och skjutvapen. Robb Waters, illustratör för originalspelet, återvänder för att blåsa liv i rymdstationen Citadel Station.

Det kan bara hjälpa att ha något spelbart att visa upp redan första dagen av Kickstarter-kampanjen. Id Software-veteranen John Romero lärde sig läxan den hårda vägen när han lade ner den misslyckade Kickstarter-kampanjen för Blackroom i våras, för att fila på en spelbar demo istället. Vi önskar Night Dive Studios lycka till, de tycks ha gjort de nödvändiga förberedelserna för att lyckas på Kickstarter.

System Shock GAMEPLAY – 2016 Reboot

System Shock is back in this reimagining from Night Dive Studios. Read more about it on Polygon: http://www.polygon.com/2016/3/14/11224752/system-shock-remaster-video Subscribe: http://goo.gl/qw3Ac7 Check out our full video catalog: http://goo.gl/Cqt2cn Visit our playlists: http://goo.gl/pM7TNe Like Polygon on Facebook: https://goo.gl/GmkOs4 Follow Polygon on Twitter: http://goo.gl/cQfqrq Read more at: http://www.polygon.com

 

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts