Nästan bekräftat: Halo 6 kommer till Windows 10

Nästan bekräftat: Halo 6 kommer till Windows 10

Under årets Xboxshow fullkomligen vimlade det av goda pc-nyheter: Forza Horizon 3, Gears of War 4, Scalebound och så vidare kommer till Windows 10. Play Anywhere verkar uppenbarligen vara en bra grej med spelande mellan plattformar, delade sparfiler och så vidare.

Våra brittiska kollegor undrade dock, precis som vi, om somliga Xboxexklusiva titlar, i kampen mot Sony och Playstation 4, ändå skulle stanna kvar på Xbox One (Läs: Halo). Icke menar Xboxchefen Phil Spencer. De ska inte ”manipulera Windowsspelare till att köpa en Xbox”.

– Anledningen till varför någon vill köpa en Xbox – eller en spelkonsol, men jag skulle älska om det var en Xbox – är att de vill sitta tre meter från sin tv-skärm med en kontroll i sitt knä och spela ett tv-spel. Att spela på pc är annorlunda. Jag säger inte att det är bättre eller sämre, bara annorlunda. Halo 5 skulle absolut kunna spelas på en pc. Det finns inget i gameplaymekaniken som inte funkar.

Anledningen till varför vi inte får Halo 5 är för att Microsoft och 343 Industries siktar framåt.

– Ni skulle kunna säga att jag fuskar genom att göra det halvt om halvt och släppa Halo 5:s Forge på pc (mer om det här). Men detta är precis vad vi gjorde med Forza, med Apex. Jag sa ”Detta är inte ett fullt Forza. Framöver kommer vi ta Forza-spelen till pc i sin fulla form”.

Byt ur ordet ”Forza” med ”Halo” och vi har svaret. Det låter som om, vilket Microsofts presskonferens slog fast, att i princip alla förstaparts-Microsoftspel kommer släppas till såväl Xbox som Windows. Kanske något undantag, men kommande Halo ska inte vara något sådant. Brittiska PC Gamer gjorde det ännu mer officiellt genom att fråga Spencer om det fanns någon ideologisk anledning till att inte släppa nästa Halo till pc.

– Ingen alls.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts