Microsoft lär sig göra pc-spel igen

Microsoft lär sig göra pc-spel igen

Minns ni Quantum Break? Det Remedy-utvecklade actionspelet släpptes för några månader sedan, och pc-versionen fick mycket kritik, inte minst av vår egna Mattias Frost. De tekniska problemen var otaliga, och Windows Store-upplevelsen var långt ifrån optimal.

Den senaste veckan har Microsoft gång på gång slagit på den stora pc-trumman, inte minst med det nya Play Anywhere-programmet. Phil Spencer har ändå inga problem med att erkänna att Microsofts nya pc-satsning inte börjat särskilt bra.

– Jag vet att Quantum Break inte var den bästa lanseringen vi nånsin haft. Remedy har sagt samma sak, vi har sagt samma sak. Det handlade inte om motivation, jag skulle inte stå på scen och prata om Play Anywhere eller visa en full lineup av kommande Windows-spel om jag inte vore all in. Vi kommer göra misstag i framtiden också, men det är en del av att vara människa.

Quantum Break var ursprungligen Xbox One-exklusivt, och Windows 10-planerna kom till en bra bit in i utvecklingen. Enligt Spencer var det här en del av problemet, och det förklarar delvis varför Microsoft valt att lämna spel som Halo 5 och Forza Motorsport 5 utanför Windows-satsningen. Phil Spencer säger att Microsoft håller på att lära sig utveckla pc-spel igen.

– När vi släppte Xbox fokuserade vi nästan hela organisationen kring konsolspel, på gott och ont. Det är femton år sedan, och vi har lärt oss mycket om hur man utvecklar konsolspel. För några år sedan beslöt vi oss för att återvända till pc-spel.

Microsoft har onekligen en intressant tid framför sig. Väldigt snart kommer Play Anywhere-titlarna debutera. Först ut är Recore och Forza Horizon 3 i september. Först då kommer vi få veta om Microsoft fortsätter göra misstag.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts