“Microsoft kommer att släppa spel på Steam igen”

“Microsoft kommer att släppa spel på Steam igen”

Igår berättade vi hur Microsoft lär sig göra pc-spel igen. Idag berättar vi att Microsoft kommer att släppa spel på Steam igen.

Det är ett glädjande och lite oväntat uttalande. Microsoft satsar ju stort på sin egen appstore, vilken hittills varit en bökig historia gällande spelhantering. För Giant Bomb berättar emellertid Phil Spencer att Microsoft ännu inte är klara med Steam.

– Jag ser på Steam idag och ser dess otroliga tillväxt. Det är en massiv kraft i spelvärlden, en positiv kraft. Jag tror att Steam till och med kommer vara större om ett år än vad tjänsten är idag. Och om fem år kommer den vara ännu större. Jag ser på Valve som en [oberoende mjukvaruförsäljare] för oss med Windows. Det är en viktig del av spelens framgång på Windows. Jag tror inte att Valve skadas av att inte ha våra förstapartsspel i sin affär just nu. Det går ju oerhört bra för dem. Vi kommer att släppa spel på Steam igen.

Spencer erkänner att det inte gått smärtfritt för Microsoft att bygga sin egen digitala spelaffär, men säger att de är fast beslutna att lyckas. Han går inte djupare in på vilka spel som Microsoft kommer att släppa via Steam eller ens när det kommer ske. Kanske får vi se mindre släpp på Steam medan titlar som Quantum Break och Halo 6 släpps via Microsofts egna tjänst. Vi får se.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts