Mass Effect: Andromeda kommer inte behandla trilogislutet

Mass Effect: Andromeda kommer inte behandla trilogislutet

Vi är nog många som fortfarande bär ärr i själen efter avslutningen av Mass Effect 3. På gott eller ont, det fanns mycket att tycka till om och ordentligt med bagage från seriens tidigare två delar att ta i beaktande. De flesta är nog medvetna om att Mass Effect: Andromeda kommer innebära en ordentlig omstart, men Bioware går ännu längre än man skulle kunna tro.

– Vi vill att det här ska vara en ny berättelse, och det vore mycket svårt att säga att “det här är en ny berättelse” samtidigt som du behöver förstå hur originaltrilogin slutade, säger Biowares Aaryon Flynn åt Eurogamer.

Mass Effect: Andromeda utspelar sig i en helt ny galax, och Bioware kan därför lämna spelarens val under avslutningen av Mass Effect 3 i fred.

– Vi har gjort det på ett sätt som tillåter att alla beslut du fattat tidigare hålls intakta och “canon” inom universumet, samtidigt som en ny berättelse kan börja.

Det finns givetvis gränser som måste dras, Mass Effect: Andromeda “kommer inte innehålla några grönhyade personer” säger Flynn och hänvisar till ett av sluten i Mass Effect 3. Men spelet kommer ändå bjuda på saker som fans kommer känna igen och utropa “åh, jag minns den där karaktären!”. Personligheter av bekanta raser kommer slå följa med spelaren på resan och tillsammans kommer de upptäcka nya.

Slutligen utlovar Flynn att vi kommer få veta mycket mer om spelet i november i samband med N7-dagen. Mass Effect: Andromeda kommer lanseras någon gång under nästa vår.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts