Mass Effect: Andromeda – därför visade Bioware bara upp “FemRyder” under E3

Mass Effect: Andromeda – därför visade Bioware bara upp “FemRyder” under E3

Mellan 2007 och 2012, under de åren Bioware släppte den ursprungliga Mass Effect-trilogin, marknadsfördes spelen ständigt med den manliga versionen av Shepard. På årets E3, där vi äntligen fick se lite mer (ja, verkligen lite) från Mass Effect: Andromeda var det dock den kvinnliga Ryder vi fick se ta plats i rampljuset, men precis som i de tidigare spelen kommer du kunna välja kön (och förstås mycket annat) på din huvudperson.

Även om mycket har hänt inom spelmediet är det ändå ett udda och kanske till och med vågat tilltag av Bioware. Branschen är trots allt mansdominerad. Biowarechefen Aaryn Flynn berättar för Eurogamer att mycket dock har hänt sedan 1996 “då vi inspirerades av traditionell nöjesmarknadsföring”.

– Jag tror att hela branschen, oss själva inkluderade, har tagit kliv framåt. Våra spel låter dig välja huvudperson. Jag tror alla förstår det nu för tiden. Du behöver inte se en karaktär du identifierar dig med, vilket du kanske måste på en filmaffisch. Spelarna vill skapa sin karaktär och forma den vilket vi omfamnar.

Flynn tillägger att de gjorde något lite liknande med Dragon Age: Inquisition, vars huvudperson på omslaget inte gick att könsbestämma. Bioware är fast beslutna att fortsätta längs den här vägen.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts