Kvinna vinner rättegång över oönskad Windows-uppgradering

Kvinna vinner rättegång över oönskad Windows-uppgradering

Det har nog svurits en och annan gång över Microsofts ihärdiga försök att få användare att uppgradera till Windows 10. Om man använder Windows 7 eller 8 påminns man konstant om att Windows 10 ska vara så mycket bättre. Så må vara fallet, visst, men mina fina skrivbordsappar då, Microsoft? Jag saknar min Persona 4-kalender!

Teri Goldstein i Kalifornien ville också ha kvar sin Persona 4-kalender (antar jag). Hon godkände inte installationen av Windows 10, men den körde igång ändå och misslyckades, vilket resulterade i en kraschbenägen och långsam pc. Microsofts kundservice kunde inte åtgärda problemet, så hon stämde mjukvarugiganten på grund av förlorad inkomst och påtvingat köp av en ny dator. Rätten höll med henne och hon fick 10 000 dollar för besväret.

– Jag hade aldrig hört talas om Windows 10, sade Teri Goldstein till The Seattle Times. Ingen frågade mig om jag ville uppgradera.

Microsoft hävdar att de inte gjort något fel, men accepterade domslutet för att undvika fortsatta rättegångskostnader. Det blir intressant att se om Microsoft tänker om med sitt kritiserade uppgraderingssystem i framtiden nu när rätten statuerat exempel. Windows 10 är gratis för användare av Windows 7 och 8 fram till den 29 juli, så om du fortfarande undvikit uppgraderingen så börjar det bli dags att fatta ett beslut. Har någon av våra läsare råkat ut för en ofrivillig Windows 10-installation?

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts