Kickstarterspelen har dragit in fyra miljarder

Kickstarterspelen har dragit in fyra miljarder

Den 8 februari 2012 tog Tim Schafer sitt Double Fine Adventure (sedermera Broken Age) till Kickstarter. Resten är pengastinn historia. Enligt Kickstarter har spelen på crowdfunding-plattformen samlat ihop en halv miljard dollar, vilket är en bra bit över fyra miljarder svenska kronor. Detta inkluderar emellertid även brädspel som håvat in de största pengarna. Teve- och dator-spelen ska dock inte skämmas. Drygt 1,5 miljarder är verkligen inte illa.

Utan Kickstarter hade vi kanske aldrig fått se stordåd som Pillars of EternityElite Dangerous, SuperhotShadowrun: Hong KongWasteland 2 eller Hyper Light Drifter. Och inte hade vi just nu längtat efter Star CitizenShenmue IIIBloodstainedTorment och Yooka-Laylee. Okej, just Star Citizen fick bara en bråkdel av sin femtielva fantasiljoner från Kickstarter, men hade spelet vågat crowdfunding-språnget utan att Broken Age (i synnerhet) visade vägen? Tveksamt.

0c5fcca5cc730882deee4d7c067a9913_original

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts