Id tar kontroll över Dooms onlinedel

Id tar kontroll över Dooms onlinedel

Id Softwares omstart av Doom har charmat brallorna av de flesta. I alla fall så länge vi pratar om enspelarkampanjen. Den fuskantastade och begränsade onlinedelen är det lite sämre ställt med. Den utvecklades ju som bekant inte av Id själva, utan av studion Certain Affinity. Men nu har Id tagit tillbaka kontrollen, och kommer själva ansvara för alla framtida uppdateringar. Spelets regissör Marty Statton hade följande att säga Eurogamer.

– Vi samarbetade med Certain Affinity upp till lanseringsperioden av spelet, och vi uppskattar verkligen deras bidrag och ansträngningar. Det saknas verkligen inte engagemang från vår sida. Vi jobbar redan på att lägga till privata matcher och utökade spelinställningar i Dooms onlinedel. Vi siktar på att inkludera dem i en gratis uppdatering i sommar.

Några privata servrar är inte att vänta.

– Vårt mål för spelarna vid lanseringen var att ge dem ett utbud av playlists att välja från så att de kunde välja vilka speltyper de ville spela samtidigt som vi höll spelarbasen sammansvetsad. Matchmakingsystemet kan få in dem snabbt i en lobby på en dedikerad server, och det erbjuder den bästa och mest rättvisa upplevelsen för alla.

Bläddrande bland privata matcher på Dooms dedikerade servrar verkar mycket troligare.

– Vi känner att det skulle möta det mest omedelbara behovet bland spelare, de som vill använda privata matcher för att undvika fuskare, enbart spela med vänner eller mixtra med inställningarna. Men vi överväger fortfarande fördelarna med en mer traditionell matchbrowser.

Det här är dock ingen bot på fuskproblemet som råder just nu. Stratton säger att de aktivt bestraffar och bannar kända fuskare, men vill inte gå in på detaljer. Multiplayer-dlc är under produktion, och vi kan förvänta oss mer information på Bethesdas E3-konferens.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts