Fatigue ger gammaldags kalla kårar

Fatigue ger gammaldags kalla kårar

Det fanns en tid då peka- och klicka-äventyr gillade att skrämma skiten ur datorspelare. Från Gabriel Knights detektivbaserade mysrys, via Phantasmagorias ostiga gore-fest, till Sanitariums psykologiska, emotionella skräck. För inte så längesedan släpptes även Stasis, en tydlig passning till de där gamla 90-talsrysarna, och nu är även Fatigue på gång. Utvecklarna själva kallar det för ett “experimentellt skräckspel” där pusslande blandas med detektivarbete och inslag av resurshantering där det gäller att hålla sig frisk och kry.

Intrigen kretsar kring ett mord. Huvudkaraktären John Foley behöver ta sig samman och åker på semester till den mysko småstaden Pine Lake. Väl där råkar han nästan omedelbart på en död kropp, och måste naturligtvis ta reda på vad som hänt. Förutom att utreda fallet måste du som sagt hålla koll på din kropp i form av hunger och stress, och tydligen även se till att inte smutsa ner dig allt för mycket.

Det finns redan ett pre-alpha-demo att ladda ner för den som är nyfiken. Det är definitivt lovande kusligt, med grynigt mörka miljöer och en tät atmosfär.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts