Fans startar kampanj för att ta Suikoden till Steam

Fans startar kampanj för att ta Suikoden till Steam

Suikoden är av förklarliga skäl inte stort i pc-kretsar men däremot en helig graal i jrpg-sammanhang. Kampanjen #SuikodenOnSteam ska ändra på den saken. Suikoden Revival Moments ligger bakom initiativet och är en grupp som lever och verkar för att väcka liv i Konamis, vad det verkar, insomnade serie. Bortsett från ett par sorgliga sidospår är det tio år sedan vi senast såg livstecken från serien. Dags att vakna, Konami.

Tanken med #SuikodenOnSteam är att sociala medier fullkomligen ska översvämmas av hashtagen. Målet är självklart att ta serien till Steam, en plattform som på senare år blivit en guldgruva för jrpg med exempelvis flertalet Final Fantasy-spel, Grandia II och The Legend of Heroes. Dock ska vi inte ha för stora förväntningar. Konamis beteende med Kojimagate och ett par andra otrevliga “gates” har fått spelarnas förtroende att störtdyka. Dessutom verkar Suikodens skapare inte särskilt taggad på att återuppliva sin älskade serie.

Men man kan drömma, så gå man ur huse till Facebook och Twitter och gör era röster hörda!

Suiko

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts