Fallout 4: Far Harbor

Fallout 4: Far Harbor

Postapokalypsen får räkfrossa.

Jag vaknar tidigt och äter en konservburk hundmat till frukost. Den radioaktiva dimman hänger tjock utanför fönstren, men det ska inte hindra mig. Idag hade jag tänkt fiska krabbor vid stranden, så där som jag gjorde som barn. Jag tar med mig ett snöre och en plastklypa och ger mig ut för att leta upp lite blåmusslor att använda som bete. Lite strålningssjuka har väl ingen dött av, så jag trotsar dimman och tar mig ner till havet. Jag känner den salta brisen mot mitt ansikte. Hamnen må vara nedgången och alla båtar kapsejsade sedan länge, men det finns skönhet i det trasiga. Jag sätter mig på en rostig bilhuv och börjar knyta fast snöret i klypan. Jag tänker att krabborna inte har en chans. Just då visar det sig att den rostiga bilen fungerar som ett skal för en enorm, muterad eremitkräfta. Den enda som blir fiskad och uppäten den dagen är jag. Ty sådan är vardagen i Far Harbor.

Från minuten då jag anländer till det titulära kustsamhället är det tydligt att Bethesda har lagt all sin energi på detta. Atmosfären är så tät att den går att skära med kniv. Jag vill genast utforska de nya miljöerna och insupa allt de har att erbjuda. Egentligen är jag där för att leta efter en försvunnen person, men jag kommer att irra iväg på många avkrokar innan jag finner henne. Det finns en del roliga sidouppdrag att upptäcka, som ett mordmysterium med slipsklädda överklassrobotar i centrum. Det finns en del rutinuppdrag också, förstås, och mitt i huvudstoryn tvingas man in i cyberspace för ett synnerligen malplacerat pusselmoment, men för det allra mesta är det en fröjd att utforska ön.

I korthet:

Vad är det?

Första ordentliga expansionen till Fallout 4 – med gott om muterade skaldjur

Influenser

Philip K Dick

Spelas på

Core i5-2300 2.8 GHz/AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz, 8 GB ram, 30 GB HDD (minimum)

Core i7 4790 3.6 GHz/AMD FX-9590 4.7 GHz, 8 GB ram, 30 GB HDD (rekommenderat)

Kolla även in

Fallout 3: Point Lookout

6
Borde räcka till en lunchlåda.

Det är inte bara miljöerna och atmosfären som gör Far Harbor så starkt, det är även fyllt med små intressanta historier och möjligheter till den sortens rollspelande som saknades lite i huvudkampanjen. Ön är full av konflikter, främst mellan urinvånarna och en bisarr sekt som dyrkar radioaktiviteten och ser den livsfarliga dimman som en frälsare. I mitten står en fristad full av robotar som söker skapa sig en plats i tillvaron och förstå sina identiteter. Många av dem har tidigare trott att de är människor, nämligen, så det finns ett mått av Philip K Dick-tematik här. Hur kan man vara säker på att man är människa? Kan man ens lita på sina egna minnen?

Det finns inte nödvändigtvis några lätta svar här, men det är frågor värda att ställa. Det är utan tvekan en dimma värd att gå vilse i.


Cirkapris 230:-
Releasedatum Ute nu
Utgivare Bethesda
Utvecklare Bethesda
Multiplayer Nej
Webb fallout4.com
Pegi 18

 

Fallout 4: Far Harbor Reviewed by on .
4.05

Utslag

81
81
En underhållande och gedigen expansion som bjuder på både tät atmosfär, skaldjur och intressant tematik.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts