Fable lever (kanske) vidare som kortspel

Fable lever (kanske) vidare som kortspel

När anrika Fable– och Black & White-studion Lionhead drog sin sista suck i mars var det många som halsade gravölen. Emellertid kanske inte detta är slutet för Fable – faktum är att du har makten över seriens framtid. Låt oss förklara: Lionhead hade tydligen och i tysthet jobbat på ett free-to-play-kortspel under ett års tid. Nu har resterna av Lionhead startat indiestudion Flaming Fowl Studios och lanserat en Kickstarter för Fable Fortune. Kampanjen går i mål den 28 juni och hittills har cirka 268 000 kronor samlats in. Målet är satt till strax över tre miljoner.

Det låter inte som om Fable Fortune försöker återuppfinna hjulet utan tycks hålla sig nära den lukrativa standard som Hearthstone satt upp. Dock hoppas teamet snärja spelare med ett co-op-läge, kort som kan levlas och inte minst Fables goda namn. Innan du frågar: Ja, Flaming Fowl har Microsofts tillåtelse att nyttja licensen – men uppenbarligen inte det finansiella stödet. Det är upp till oss om vi ska stå för det, men i kampanjen klargör man också: “Kanske behöver vi söka oss annorstädes för att få ihop de sista pengarna”.

Månne är inte detta det Fable vi vill ha men efter en konsolexklusiv Kinectkatastrof och en nedlagd assymetrisk flerspelartitel får vi kanske vara glada för det lilla.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts