E3 2016 – det här kan du förvänta dig av årets spelfest

E3 2016 – det här kan du förvänta dig av årets spelfest

Vi försöker förutse nästa veckas stora avslöjanden.

E3 2016 startar nästa vecka, vilket betyder att det är dags att rota runt i garderoben och under sängen efter oöppnade presenter inför den stora spelreklam-bonanzan. Vi har en hel del på fötterna i år, med gott om läckor och rykten att underbygga våra spekulationer med. Men det är, förstås, fortfarande just spekulationer. Vi kommer att ha en mer komplett sammanfattning av alla E3-rykten senare under veckan, varav de flesta känns ganska trovärdiga, men idag låter vi vår fantasi flöda fritt.

Av PC Gamer-redaktionen


Electronic Arts

Presskonferens: Söndag 12 juni, 22:00

Titta här

Vad vi kan förvänta oss:

EA kommer förstås att visa mer från Battlefield 1, med lite faktiskt gameplay den här gången, och detaljer om lanseringen, betatest och säsongspass. Vi förväntar oss också att få se gott om gameplayfilmer från Mass Effect Andromeda, och definitivt en titt på Titanfall 2.

Våra spådomar:

Star Wars? Star Wars! Star Wars. Vi tvivlar på att det kommer lugna sig på den här fronten, trots det ljumma mottagandet av Battlefront. Vi förväntar oss att få se Jade Raymond på scen med hennes studios Star Wars-spel. Det är också möjligt att vi få en liten snabbtitt på Respawn Entertainments Star Wars-projekt, men det utannonserades nyss så det är mer troligt att vi får se Titanfall 2.

Den stora Mass Effect-utannonseringen kanske inte handlar om Andromeda. Tanken på att få ser mer från Andromeda är trevlig, men vi misstänker att en remastrad version av originaltrilogin också kan vara på väg. Det är aningen långsökt, men vi vill verkligen ha en ursäkt att spela om de spelen.

Det där nya Criterion-spelet från E3 2014 dyker upp igen. Det hoppade över E3 2015, men det låg förmodligen bara i ide.


Bethesda

Presskonferens: Måndag 13 juni, 04:00

Titta här

Vad vi kan förvänta oss:

Det har cirkulerat gott om rykten om Bethesdas lineup, varav Prey 2 och en remaster-version av Skyrim är de största, tillsammans med The Evil Within 2 och ett nytt Wolfenstein. Vi kommer säkerligen att få ser mer av Dishonored 2 också.

Våra spådomar:

Inget nytt Elder Scrolls-spel kommer utannonseras. Om Skyrim-remastern är på riktigt så är det förmodligen en övergångslösning för konsolerna – något glittrigt att dingla ovanför Xbox One- och PS4-ägare (och oss, men det är tveksamt om det kommer se bättre ut än de moddar vi redan har) tills Elder Scrolls VI släpps någon gång 2017 eller 2018. Om ryktena om nya, mer kraftfulla versioner av PS4 och Xbox One är sanna, vilket de förmodligen är, så kanske Bethesda väntar in dem.

Prey 2 kommer inte att se ut alls som den gamla trailern. Vi är ganska säkra på att just det projektet är dött för alltid, och att Bethesda har ett helt nytt spel under samma namn. Vi hörde talas om att Arkane arbetade på Prey 2013, och mer nyligen hörde vi att Prey 2 var nedlagt och inte längre är under utveckling. Dishonored i rymden låter som en bra grej, dock.

Quake kommer utannonseras. Quakecon går av stapeln i augusti, och även om den mässan är ovidkommande vad gäller faktiska Quake-nyheter så tycker vi ändå att det skulle passa ovanligt bra i år. Om vi antar att Id Software jobbat på Quake ett tag (och varför skulle de inte ha gjort det?) så skulle det vara väldigt lägligt att utannonsera en reboot efter succén med Doom, strax före Quakecon och dessutom samma månad som spelet firar sitt 20-årsjubileum.


Microsoft

Presskonferens: Måndag 13 juni, 18.30

Titta här

Vad vi kan förvänta oss:

Vi hoppas få se mer av Rares piratspel Sea of Thieves, som såg grymt (om än vagt) ut på förra årets E3-presskonferens. Vi skulle också gärna se mer av ReCore, som också debuterade på förra årets mässa, och senare bekräftades för Windows 10. Vi kommer också få se en hel del om den där nya Xbox One-versionen det ryktas om.

Våra spådomar:

Trailers för Xbox-exklusiva spel med så Win 10-loggor på slutet. Precis som förra året kommer allt som utannonseras som Xbox-exklusivt att antingen bekräftas för pc samtidigt eller några månader senare.

Populära Microsoft-serier kommer dyka upp för Oculus Rift. Det här är väldigt spekulativt, men lyssna. Med miljoner av PS4-maskiner redo för Sony VR världen över så måste Microsoft ha en egen lösning i bakfickan för Xbox One. Baserat på ett reportage i Kotaku, där flera källor bekräftade att en mer kraftfull verson av Xbox, vid namn Scorpio, kommer släppas 2017 så gissar vi att de extra hästkrafterna kommer finnas där för en VR-lösning – specfikt just Oculus Rift.

Microsoft och Oculus-teamet har redan samarbetat för att inkludera en Xbox One-handkontroll med varje Rift, och det är troligt att de konversationerna gick även bortom knappar och styrspakar. Microsoft vill ha en del av VR-kakan och Oculus behöver nya sätt att växa snabbt. Oculus vill inte stöta bort användarna de redan har, och Microsoft försöker ena Windows 10-plattformen, så för att sälja in idén till skeptiker så kan man anta att de kunde ge ut VR-versioner av Halo, Gears of War eller vad som helst. Om de får en klassisk titel att sluta upp bakom Oculus-Microsoft-partnerskapet, och gör det tillgängligt på både Xbox One och pc, så kan det hjälpa dem att roffa åt sig en rejäl bit av VR-marknaden.


The PC Gaming Show

Presskonferens: Måndag 13 juni, 20.30

Titta här: https://www.twitch.tv/pcgamer och https://www.youtube.com/c/pcgamer

Vad vi kan förvänta oss:

Det här är PC Gamers egen show. Våra brittiska kollegor har skrivit i detalj om vad ni kan vänta er – med ett stort utbud av gäster, inklusive Square Enix, Microsoft, Bohemia Interactive, Boss Key Studios och Paradox.

Våra spådomar:

Vi har inte avslöjat riktigt allt som kommer hända i vår show. Spana in den, och håll utkik för trailers och mer.


Ubisoft

Presskonferens: Måndag 13 juni, 22.00

Titta här

Vad vi kan förvänta oss:

Watch Dogs 2 har nyss avslöjats, så det är inte direkt någon högoddsare att vi kommer få se mer av det under E3. Läckt pr-material skvallrar om att spelet utspelar sig i San Fransisco, och kommer släppas i november. Vi kan också vänta oss att se mer av For Honor och Ghost Recon: Wildlands tillsammans med South Park: Fractured But Whole, de tre spel som avslöjades på förra årets mässa. Vi kanske också får se nästa års Assassin’s Creed, men eftersom de inte släpper någon ny del under 2016 är det möjligt att Ubisoft vill att vi ska glömma bort serien ett tag så att nästa års utannonsering känns fräsch. Vi lär höra mer om Assassin’s Creed-filmen, dock.

Våra spådomar:

Vi kommer att få se The Divisions första expansion. Underground kommer att lägga till nya underjordiska områden, uppdrag och skurkar till det svenska multiplayerspelet. Lanseringsdatumet har läckt så vi vet att det kommer släppas i slutet av juni på Xbox One, även om pc-spelare måste vänta ytterligare en månad innan vi kan stiga ner i underjorden.

Vi kommer att få ett nytt avslöjande. Eller två. Eller tre. Det här är egentligen självklart. Ubisoft har alltid något nytt på gång, och har för vana att utannonsera spel långt före release. Första teasern för Watch Dogs dök upp 2012, två år innan det kom ut. Eftersom Ubisoft gillar att blanda om bland sina förmågor i de olika studiorna så gissar vi att vi kommer att få se ett öppet sandlådespel med skjutvapen, en öppen värld med svärd, en öppen värld med fartyg eller en kombination av alla tre. Eller kanske Prince of Persia. Vi lär också se något i stil med Child of Light från de mindre teamen.

Beyond Good and Evil 2 kommer äntligen att bli av. Vi kommer att ha med det här i våra spådomar varje år tills det faktiskt händer. Det känns lovande i år.

Sony

Presskonferens: Tisdag 14 juni, 03.00

Titta här

Vad vi kan förvänta oss:

Sony brukar i regel visa upp en fin uppsättning indiespel vi alla vet kommer vara multiplattformspel i slutänden, så vi förväntar oss saker som är relevanta för våra intressen. Eftersom det nyss försenades till augusti är vi inte säkra om No Man’s Sky kommer dyka upp, men uppskjutningen kan ju ge utrymme för lite E3-hype innan lanseringen.

Våra spådomar:

Red Dead Redemption 2 och/eller en remaster av originalet utannonseras. De kommer förmodligen inte att utannonsera att det släpps till pc (speciellt inte på Sonys konferens) men vi räknar med att ett nytt Red Dead Redemption kommer dyka upp på pc förr eller senare, och det känns logiskt att Rockstar skulle återbesöka serien före nästa GTA.

Hideo Kojima kommer dyka upp, om så bara för att säga hej. Kojima twittrar friskt om sin nya studiomaskot, något som borde vara en utmärkt sak att visa upp på storskärmen när Sony vill elda upp publiken. Vi misstänker att han kommer vara där enbart av den anledningen – det är tveksamt om han har mer att visa upp än en cool skelettmaskot.

Shadow of Mordor 2 kommer visas. Små rykten om surrar om utvecklingen av Shadow of Mordor 2. Det är verkligen inte omöjligt att vi kommer att få se en teaser-trailer på någon av konsolkonferenserna.


Square Enix

Vad vi kan förvänta oss:

Förutom att dyka upp på PC Gamers show så kommer Square Enix att livestreama utannonseringar från mässgolvet. Vi kommer få se mer Hitman, mer Deus Ex: Mankind Divided och mer Final Fantasy XV, och förhoppningsvis mer från Final Fantasy VII-remaken också. Vi tror inte att vi kommer få se något från Tokyo RPG Factory. Deras första spel, I am Setsuna, lanserades nyligen i Japan och kommer snart även hit, så det känns inte logiskt att börja sälja in något nytt redan. Men vi tror att någonting nytt kommer att avslöjas, för de behöver i alla fall någon form av överraskning, som Nier 2 förra året.

Våra spådomar:

Final Fantasy XV utannonseras inte till pc. Vi tvivlar på att det här avslöjandet, som ingen gillar att göra, kommer före konsolreleasen. Men de goda nyheterna är att vi tror att det kommer, med tanke på Square Enix pc-släpp på sistone.

Platsen för Hitmans fjärde kapitel kommer avslöjas. Hur kommer de följa upp Agent 47:s äventyr i Paris, Sapienza och Marrakesh? En romantisk plats. En plats med fantastiska vyer. Typ Trenton i New Jersey. Eller varför inte Säffle?


Activision Blizzard

Vad vi kan förvänta oss:

Activisions är inte ett särskilt mystiskt företag. Vi kommer att få se lite Call of Duty: Infinite Warfare. Blizzards spel är kända även de, så allt de har att visa upp kommer att klämmas in i Sonys eller Microsofts presskonferenser.

Våra spådomar:

Blizzard kanske faktiskt dyker upp i år. Blizzard gör i regel ingen stor sak av E3, men vi vet att Overwatchs tävlingsläge kommer köra igång innan slutet på månaden, så det är ju en möjlighet för ett avslöjande där läget går live på en presskonferens. Om inte så kanske vi åtminstone kan få en titt på någonting nytt, en ny karaktär eller karta. Overwatch är stekhett för tillfället, och inte bara på pc, så det är troligt att både Microsoft och Sony har kämpat för att ha det med i sina konferenser.


Övriga spådomar

Vi har hört att CD Projekt RED har något att visa upp som inte är Cyberpunk 2077. Vi kommer hålla tummarna för att det är Cyberpunk 2077 ändå.

Capcom kanske tar med sig Resident Evil 7. Och Dead Rising 4 ser troligt ut.

Valve kommer att titta på livestreams hemifrån. De kommer att äta kakor och dricka saft.

Nintendo chockerar världen genom att avslöja sin nya NX-konsol som en Linuxbox. Alla Nintendos spel kommer portas till Linux och Windows, och hela Nintendos bibliotek kommer göras tillgängligt på pc omgående genom en ny distributionsplattform.

Elon Musk kommer att avslöja att vi inte bara lever inuti ett spel, det utvecklades av en framtida version av Blizzard i den verkliga verkligheten. Det är så klart därför han gillar Overwatch på pc.

Sverige tar EM-guld.

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts