Drottning Viktoria leder Storbritannien i Civ VI

Drottning Viktoria leder Storbritannien i Civ VI

2K och Firaxis har avslöjat att drottning Viktoria kommer leda Storbritannien i deras kommande strategiepos Civilization VI. Drottning Viktoria tog makten redan vid 18 års ålder efter att hennes farbror kung Vilhelm IV gått bort. Hon regerade över det brittiska imperiet i 63 år.

Tidsperioden skulle komma att bli känd som den viktorianska eran, och präglades av stora kulturella, industriella, politiska, vetenskapliga och militära förändringar inom imperiet. I Civilization VI får drottning Viktorias armé följande exklusiva byggnader och enheter.

Unikt distrikt: Hamn för den kungliga flottan
Storbritannien hade den mest kraftfulla flottan i världen under dess storhetstid. Den brittiska flottan hade anläggningar världen över där skepp kunde lägga till och repareras eller uppgraderas.

Unik enhet: Redcoat
De klassiska brittiska infanterisoldaterna fick sitt namn på grund av de pråliga röda uniformerna. Tanken var att klädseln skulle dölja blodfläckar och därmed höja moralen, men blodet syntes ändå som mörka fläckar.

Unik enhet: Sea Dog
Privatägda skepp som togs i bruk av imperiet mellan 1560 och 1605. Användes för att attackera skepp och kolonier som Storbritannien inte officiellt var i krig med. Däremellan betedde sig besättningarna som rena pirater och plundrade byar och andra skepp.

Civilization VI släpss den 21 oktober, och i julinumret av tidningen kan ni läsa en fet Sverigeexklusiv förhandstitt.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts