Dreamfall Chapters är (antagligen) slutet på sagan

Dreamfall Chapters är (antagligen) slutet på sagan

I fredags släpptes Dreamfall Chapters Book 5: Redux, som är Chapters sista kapitel. Om inget oväntat och underbart händer är detta troligtvis slutet även för serien, som inleddes med The Longest Journey (1999), fortsatte med Dreamfall (2006) och avslutades, antagligen, med Chapters (2014–2016).

När Red Thread Games tog serien till Kickstarter samlade man in 1,5 miljoner dollar. Hade man nått 2 miljoner skulle det inneburit en uppföljare till The Longest Journey.

– The Longest Journey Home kommer antagligen aldrig bli av. Åtminstone inte på lång, lång tid, har Ragnar Tørnquist tweetat. Funcom äger rättigheterna till TLJ/Dreamfall-sagan, så det är egentligen upp till dem vad som sker härnäst.

Låt oss hoppas att något oväntat och underbart sker. Recensionen av Dreamfall Chapters-finalen, och kanske hela seriens avslutning, läser du i alla fall senare i veckan.

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts