Det går bra för Paradox

Det går bra för Paradox

De svenska strategispelsutvecklarna Paradox Interactive slår på den stora pr-trumman och konstaterar stolt att flera av deras senaste titlar nått nya försäljningsmilstolpar. Andra världskrigsspelet Hearts of Iron IV har sålt över 200 000 exemplar under de två veckor som gått sedan dess lansering, vilket gör spelet till det snabbast säljande historiskt inriktade strategispelet av Paradox hittills. Vår recensent Olle Agebro var smått förälskad i spelet.

Sci-fi-spelet Stellaris rapporterar jämförbara siffror med 500 000 sålda exemplar under dess första månad på marknaden. Olle Agebro delar med sig av sina åsikter om spelet här. Slutligen berättar Paradox att Europa Univeralis IV, den senaste delen i deras ikoniska erövringsserie, sålt över en miljon exemplar sedan det släpptes i augusti 2013. Siffrorna inkluderar inte expansioner eller dlc.

– Pc-spelandet blomstrar, konstaterade VD:n Fredrik Wester i ett pressmeddelande. Vi gör oerhört bra ifrån oss på en marknad som bjuder på hård konkurrens. Under vår livstid har vi dedikerat oss till att skapa djupa och utmanande spel för spelare som vill ha upplevelser som varar i otaliga timmar.

– Nyckeln till framgångarna – spel som fortsätter sälja bra år efter lanseringen – är att vi erbjuder kontinuerligt stöd och utveckling, och håller kontakten med communityt för att förstå vad spelare vill ha ut från våra spel. Pc:n som plattform är idealisk för att stöda spelen med uppdateringar och expansioner – och för våra spelare att dela med sig av deras kreativa moddar.

För att fira framgångarna erbjuder Paradox en ny musikalisk add-on för Europa Universalis IV under en begränsad tid. Logga in på Steam innan den 4 juli och ladda ner Fredman’s Epistles helt gratis. Tillägget består av traditionella svenska folksånger från 1800-talet, och är arrangerade av poeten och sångskrivaren Carl Michael Bellman. Efter den 4 juli kommer prislappen för tillägget bli två dollar. Om ni missade gårdagens stream där utvecklarna spelade den äldsta tillgängliga versionen av Europa Universalis IV kan ni se den här.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts