Då går Minecraft-filmen upp på vita duken

Då går Minecraft-filmen upp på vita duken

Filmer baserade på spel står som spön i backen. I år har vi redan sett rullar som bygger vidare på WarcraftAngry Birds, Dead Rising och Ratchet & Clank. Längre fram i höst och vinter väntar också Assassin’s Creed och Kingsglaive: Final Fantasy XV.

Och ännu längre fram får vi se Minecraft-filmen. Den 24 maj 2019 går den upp på vita duken. Filmen bekräftades redan för två år sedan, den kommer regisseras av Rob McElhenney och det känns ändå betryggande att man verkar ta den tiden som krävs för att säkerställa bra skit. Även om Warcraft: The Beginning var stabil har vi ännu inte sett en spelbaserad film som vält biosalongerna. Är det dags nu? Mojangs Vu Bui verkar självsäker.

– Ja, det är lång tid men det råkar också vara den tiden som krävs för att skapa något otroligt. Och vi alla vill ju ha en otrolig Minecraft-film, eller hur?

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts